Masini second hand Timisoara cu plata printr-un sistem avantajos de rate fixe, indiferent de vechimea autoturismului dorit, aprobare credit in maxim 2 ore. Contractul de leasing se incheie la sediul nostru, cu un avans de minim 20% din valoarea autoturismului.

luni, 3 septembrie 2018

Cum a ajuns o Dacia 1100 vedetă pe internet | Lifestyle







Faceți cunoștință cu Săftica, probabil cea mai celebră Dacia 1100 din România. Pe internet, cel puțin!

În an aniversar, la 50 de ani de când Dacia a început producţia de automobile la Colibași, un tânăr pasionat de mașini clasice din Tulcea a ales să celebreze acest moment alături de Săftica, o Dacia 1100 din 1971.

Cunoscut pe internet în calitate de prezentator al emisiunii Mașinistul, Alin-Alexandru Ionescu este un jurnalist auto cu o experiență de 7 ani în presa de specialitate, timp în care a scris în publicații precum Top Gear, Auto Bild sau Auto Motor și Sport. Deși această activitate l-a adus în majoritatea timpului printre cele mai noi automobile, Alin a fost mereu pasionat și de istoria auto. Astfel, după câteva interacțiuni cu cele mai mari cluburi de pasionați ale vehiculelor istorice din România, în 2015, chiar de Ziua Națională, el a lansat emisiunea ‘Mașinistul’.

Cu o producție care s-a îmbunătățit vizibil de la un episod la altul, ‘Mașinistul’ a atras un public tot mai mare, dornic să afle povești inedite despre oameni și mașini clasice. De-a lungul timpului au apărut și câteva filme cu „mașini străine’, însă cele mai multe episoade au fost dedicate automobilelor românești – adică modele Dacia, ARO și Oltcit.

După trei ani de prezentat povești cu mașinile unor pasionați, în primăvara acestui an, Alin a decis să treacă la nivelul următor, cumpărându-și propriul automobil de epocă. Și pentru că în acest an se împlinesc 50 de ani de când Dacia a început producția de automobile, decizia privind modelul a fost foarte simplă. Așa că în viața Mașinistului a apărut Săftica, o Dacia 1100 din 1971.

Mașina, cu numai 64.300 km la bord în momentul cumpărării, a devenit rapid o atracție prin toate locurile în care a fost plimbată. Iar spre deosebire de alte automobile care atrag atenția printr-un design ostentativ sau prin prețul lor de cumpărare, Săftica este pur și simplu o capsulă a timpului, ce pune zâmbete pe fețele celor care o privesc.

Dacă la început a fost mai rezervat în a porni la drumuri lungi cu ea, neștiind exact cât de fiabilă poate fi o mașină în vârstă de 47 de ani, Alin a început treptat să participe la evenimente retro tot mai îndepărtate de București. Astfel, Săftica a parcurs deja peste 3000 de kilometri fără nicio problemă de natură tehnică, ajungând în orașe ca Sighișoara (la întâlnirea Dacia Clasic) sau Sinaia – unde a participat la prestigiosul concurs de eleganță dedicate celor mai spectaculoase mașini din istorie. Iar pentru a  anunța această participare, i-a dedicat și un scurt film pe YouTube:


Săftica a continuat să participe și la alte evenimente, inclusiv raliuri de regularitate și expoziții pentru pasionați, iar “Mașinistul” a vrut să profite cât mai mult acest sezon pentru a împrăştia pasiunea pentru mașinile clasice. Așa că Săftica a putut fi admirată și duminică, 2 septembrie, la Bike Fest, eveniment care a avut startul în Parcul Izvor.

Citește și:


Sursa articol: https://www.auto-bild.ro/stiri/lifestyle/dacia-1100-vedeta-internet-146457.html




Citeste tot articolul: https://is.gd/R5XJ7T

#Stiriauto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anunturi gratuite cu masini de vanzare second hand Timisoara